Kara sinek, mevsimden bağımsız olarak gündelik hayatımızda en sık karşılaştığımız böcek türlerinden biridir. Mikrop saçtığı ve sağlığınızı tehdit ettiği için kara sinek ilaçlama yaptırmak, bu tatsız sorundan kökten kurtulmanızı sağlayacak bir uygulamadır. Karasineğin genel yaşam habitatı, zararları ve kara sinek ile mücadele yöntemlerini bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.

Kara Sinek Nedir, Özellikleri Nelerdir?
Kara sineğin anatomik yapısına baktığımız zaman genellikle koyu gri-siyah renk arası, yaklaşık 5 milimetre uzunluğunda ve göğüs kafesinde dört adet siyah şeridi bulunan bir kanatlı haşere türüdür. Kara sinekler, dış mekanlarda çoğunlukla çöp, atık ve bataklık gibi yerlerde habitat edinmeyi tercih eder, iç mekanlarda ise daha çok zemin, duvar ve tavan gibi pürüzsüz yüzeylerde dinlenir. Karasineklere aynı zamanda bitki, toprak ve çit telleri gibi açık alanlarda sıkça rastlamak da mümkün. Gece uyumak için çoğunlukla erden 4-5 metre yukarıyı tercih eden kara sinekler, özellikle gıda kaynaklarına yakın mesafede olan ortamları tercih ederler. Kara sineklerin bir diğer ayırt edici özelliği, ceset, dışkı ve çöp gibi bakteri yuvası alanlardan beslenmeleri ve insanlarla hayvanlardan arda kalan yiyecek kaynaklarını tüketmeleridir.

Kara sinekler, üremek için sıcak ve nemli ortamları tercih eder ve bu tip alanlarda yumurtalarını bırakırlar. Yılda 8-10 kez yumurta veren bir karasinek, senede 250 milyar karasinek üremesine sebep olabilir.