Sinek ilaçlama, ilaçlama yöntemleri arasında belki de en sık başvurulan yöntemdir demek mümkün. Diğer böcek ve haşerelerle kıyaslandığında günlük hayatımızda en sık karşılaştığımız zararlı canlılar sinekler diyebiliriz. Özellikle havaların ısınmaya başladığı bahar aylarında ve ilerleyen yaz dönemlerinde giderek çoğalan sinekler, maalesef ki gündelik yaşantımızı olumsuz etkileyecek düzeylerde rahatsızlık verebilen canlılardır. Bunu takiben sinek ile mücadele konusunda alınan en etkili yöntem de sinek ilaçlaması olmaktadır.

Sinek Nedir, Özellikleri Nelerdir?
Sinek dendiğinde aslında oldukça geniş bir canlı kavramından bahsettiğimiz aşikar. Sivrisinek, kara sinek ve beyaz sinek gibi pek çok farklı sinek türü ile düzenli bazda karşılaştığımız doğrudur. ASB İLAÇLAMA sinek ilaçlaması söz konusu olduğunda da her bir sinek türü için farklı türde ilaçlama yöntemlerinin olduğunu söylemek mümkün. Çoğunlukla sinek ilacı ile yapılan bu yöntemlere yazımızın ilerleyen bölümlerinde değineceğiz.

Sinekler, çift kanatlı olarak bilinen böcek takımına dahil olan, eklem bacaklı canlılar olarak bilinirler. Sineklerin pek çok farklı türü olduğunu az önce vurgulamıştık. Bunu istatistiklere dökecek olursak dünya genelinde 177 farklı familyada toplanan, toplamda 120,000 türü aşkın sinek türü olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde ise bu familyaların toplam 63’ü bulunmakta, bununla birlikte sineğin de 1170’ten fazla türü barınmaktadır. Bu çarpıcı rakamlar göz önünde bulundurulduğunda kara sinek ilaçlama, beyaz sinek ilaçlama ve sivrisinek ilaçlama yöntemlerinin insan sağlığı ve huzuru için ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Tüm sinek türlerinin ortak özelliklerine baktığımızda büyük bir kısmının gıda artıkları ve çöp ile beslendiği kanısına varmamız mümkün. Sinekler, vücutlarına yapışan çok sayıda hastalıklı mikrop ve bakteriyi, kondukları ve temas ettikleri her cisim ve canlıya bulaştırma potansiyeline sahipler. Örneğin karasineklerin en büyük özelliği, 5 dakikada bir dışkılama alışkanlıkları olmasıdır. Bu dışkı, bünyelerinde barındırdıkları tüm viral mikropların açığa çıkmasına yol açar, böylelikle insanların bulunduğu ortamlarda ishal, dizanteri, hepatit, felç, zehirlenme ve verem gibi hastalıklara yol açabilirler.